Voorstellen

Welkom,

Wij zijn Henk en Jacqueline van Duijn, woonachtig in Katwijk aan de kust van Zuid Holland. Sinds 2009 zijn wij de trotse eigenaren van onze Australian Cattle Dogs.

In het verleden hebben we Duitse herders en Duitse doggen gefokt. Na een aantal jaren rust op kynologisch gebied kwam het verlangen naar een echte pure hond weer opborrelen en zijn wij bij de ACD uitgekomen.

Eind 2011 hebben wij ons eerste nestje gefokt. Het resultaat kunt u bewonderen op onze pagina nesten, hier kunt ook ook de nieuwe nestplanning vinden.

Onze kennelnaam vind zijn oorsprong in het Aboriginal. Het heeft de betekenis van een seizoen dat staat voor nieuwe groei en bloei in de natuur alsmede het seizoen dat de zogenaamde "knock 'm down" stormen kent waardoor het oude neergeslagen wordt. Dit omvat voor ons de perfecte omschrijving van het ras. Hard voor zichzelf maar loyaal en ontzettend lief voor de baas.

                                     

Wij fokken uitsluitend onder auspiciën van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en de Australian Working Breed Club NL. Al onze honden zijn voorzien van een DNA profiel en volgens de laatste eisen getest op genetische en andere afwijkingen.